W Dniach 19-25.02.2024 można składać zamówienia, ale wysyłki będą realizowane po tym terminie. 

Sekret - Serum do twarzy na noc

119,00 zł
Brutto

Wyjątkowo luksusowe serum anti age, naturalnie skuteczne

Ilość

Ociekające luksusem serum wygładzające skórę już od pierwszego użycia! 

Nazywany naturalnym botoksem olej z opuncji figowej, bardzo silnie regenerujący olej rokitnikowy, chroniący przed utratą kolagenu koenzym Q10, ekstrakt rozmarynowy, który jest silniejszym przeciwutleniaczem niż witamina E, działający przeciwzapalnie olej z pestek granatu, wymiatający wolne rodniki olej makadamia, łagodzący podrażnienia olej z passiflory, uczestniczące w syntezie kolagenu glicyna oraz witamina C połączone z rozjaśniającym przebarwienia i przeciwstarzeniowym działaniem hydrolatu z czeremchy za pomocą emulgatora na zimno Neocare. 

Olej z opuncji figowej jest szczególnie bogaty w fitosterole, stanowiące roślinny odpowiednik naturalnych steroli występujących w ludzkiej skórze. Sterole wzmacniają barierę naskórkową, działają przeciwalergicznie, immunostymulująco, pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Olej ten jest bogaty w mikroelementy, flawonoidy, witaminy (C, A, E oraz witaminy z grupy B), reguluje pracę gruczołów łojowych, likwiduje przebarwienia i blizny potrądzikowe, intensywnie nawilża i regeneruje, spłyca drobne zmarszczki, ujędrnia i uelastycznia skórę. 

Olej z nasion granatu - głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest charakterystyczny dla granatu kwas punikowy w ilosci ponad 72% odpowiada za właściwosci przeciwzapalne oleju (hamuje syntezę prostaglandyn). Jest to jeden z kwasów CLA (conjugated linolenic acid) - skoniugowanych kwasów linolenowych, zwany jest super kwasem CLA. Ponadto olej z pestek granatu zawiera miedzy innymi garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji suchej skóry, egzem, łuszczycy, trądziku różowatego, poparzeń słonecznych oraz skóry dojrzałej. Dzięki zawartości polifenoli i tokoferolu olej posiada właściwości przeciwutleniające. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych zminejsza opuchlizę. 

O dużej przydatności w kosmetyce oleju makadamia decydują zawarte w jego składzie nienasycone kwasy tłuszczowe. Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry ale w szczególności polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

Tłoczony na zimno z nasion marakui olej to wyjątkowy kosmetyk naturalny, odpowiedni do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w tym cery naczyniowej i z trądzikiem różowatym. Bogaty w kwasy tłuszczowe (w tym kwas Omega-6), skwalan, składniki mineralne i witaminy A, C, K i E, doskonale wpływa na poprawę zdrowia i wyglądu skóry. Wykazuje silny potencjał antyoksydacyjny, chroni przed działaniem wolnych rodników. Poza działaniem przeciwstarzeniowym, wykazuje też właściwości regeneracyjne i łagodzące. Ujędrnia, poprawia elastyczność, zmniejsza obrzęki. Działa przeciwzapalnie. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i zapobiega ich pękaniu. Reguluje też poziom sebum i zmiękcza skórę.

Niezwykle bogaty w witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe i beta karoten olej rokitnikowy stymuluje proces regeneracji naskórka, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, opóźnia procesy starzenia, przywraca sprężystość i zdrowy wygląd skóry, wygładza i zmniejsza szorstkość, poprawia koloryt, rozjaśnia przebarwienia, chroni skórę przed podrażnieniami wywoływanymi promieniami słonecznymi (absorbuje promienie słoneczne UVB) – jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, stymuluje proces ziarninowania naskórka – wczesne zastosowanie oleju na świeżą ranę przyspiesza gojenie i zmniejsza pozostającą po wygojeniu rany bliznę. Leczy oparzenia, odmrożenia i odleżyny oraz łagodzi podrażnienia skóry, egzemy i zmiany skórne spowodowane reakcjami alergicznymi.

Skwalan jest naturalną substancją tłuszczową, z przy tym  niekomedogenną. Jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi i regeneracyjnymi - uszczelnia, odbudowuje płaszcz lipidowy, przedłuża działanie antyoksydantów - witaminy E, A czy koenzymu Q10. Wraz z wiekiem zmniejsza się ilość skwalanu w skórze. 

Koenzym Q10 Ubiquinone - "eliksir młodości" - naturalny składnik skóry. Koenzym Q10 powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego, opóźnia objawy starzenia się skóry. Stare fibroblasty ludzkie wytwarzają mniej glikozaminoglikanu i mnożą się znacznie wolniej niż młode komórki. Koenzym Q10 powoduje wzrost stężenia glikozaminoglikanu oraz przyśpiesza podziały komórkowe. Ubichinion chroni też przed rozpadem kolagenu wywołanym przez UVA. Wraz z wiekiem spada ilość koeznymu Q10 w skórze i w naskórku co prowadzi do zwolnienia regeneracji komórek i pojawiania się efektów starzenia. Miejscowo podany ubichinion łatwo penetruje warstwę rogową naskórka wnikając do głębszych warstw skóry.

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Rozjaśnienie przebarwień – związek ten należy do efektywnych substancji wybielających. Początkowo wykorzystywany był w przypadku plam pigmentacyjnych. Hamuje on proces syntezy DNA w obrębie pobudzonych komórek barwnikowych – melanocytów. Działa także jako inhibitor tyrozynazy, przez co ogranicza proces melanogenezy, a w konsekwencji tworzenie nowego barwnika, melaniny. Doskonałe efekty uzyskuje się w przypadku  usuwaniu przebarwień pozapalnych skóry. Działanie przeciwtrądzikowe – działa bakteriostatycznie i bakteriobójczo na bakterie tlenowe i beztlenowe. Szczególnie jest skuteczny w stosunku do Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis, odpowiadających za powstawanie trądziku młodzieńczego. Kwas nie wywiera wpływu na oporność bakterii, nawet przy długotrwałym stosowaniu. Właściwości przeciwzapalne kwasu są ściśle związane z hamowaniem produkcji wolnych rodników tlenowych, będących mediatorami procesów zapalnych. Działanie przeciwzaskórnikowe jest niezwykle istotne w pielęgnacji zmian trądzikowych. Dodatkową zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego. Dzięki zawartości glicyny, polepsza elastyczność skóry i nawilżenie co nadaje skórze miękkość

Innowacyjna, rozpuszczalna w tłuszczach, olejowa, trwała postać witaminy C – tetraizopalmitynian askorbylu. Jest to nowoczesna estrowa pochodna kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę a także wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

Witamina E dodawana do preparatów kosmetycznych hamuje procesy starzenia się skóry, związane z niszczącym działaniem aktywnych form tlenu (wolne rodniki). Tokoferol działając na komórki naskórka bierze udział w usuwaniu zewnętrznych objawów starzenia skóry. Działa jako ''zmiatacz wolnych rodników'', których powstawanie jest w dużej mierze indukowane promieniowaniem UV, chroniąc w ten sposób skórę przed przedwczesnym starzeniem. Nanoszone zewnętrznie preparaty o wysokiej zawartości witaminy E wnikają głęboko w wierzchnią, rogową warstwę skóry. 

Olejowy ekstrakt z rozmarynu ma właściwości antyseptyczne, przyspiesza procesy gojenia się skóry. Właściwości przeciwzapalne kwasu rozmarynowego oparte są na jego efekcie hamowania leukotrienów i wolnych rodników. To także bardzo silny przeciwutleniacz. Działanie przeciwutleniające ekstraktu z rozmarynu wynika z obecności diterpenów takich jak karnozol czy kwas karnozowy oraz rozmanolu, epirozmanolu i i izorozmanolu. Karnoloz i kwas karnozowy to dwie aktywne substancje zdolne do hamowania rodników nadtlenkowych o stężeniu przekraczającym 90% we wszystkich antyutleniaczach zawartych w roślinie. Ich działanie przeciwutleniające to zdolność do zwalczania czynników zewnętrznych przyczyniających się do starzenia skóry, takich właśnie jak wolne rodniki.

Zapach skomponowany jest przez aromaterapeutkę, który ma za zadanie nie tylko wzmacniać działanie anti age, ale także wyciszać zmysły przed spaniem. 

Amyris ma właściwości łagodzące stres i niepokój, ponieważ składa się z substancji chemicznej zwanej walerianolem, który jest głównym składnikiem olejku walerianowego. Ma działanie relaksujące i uspokajające na umysł i ciało. Jego delikatny i drewniany zapach może pomóc w redukcji stresu. Wykazano, że olejek amyrisowy jest naturalnym przeciwutleniaczem, zapobiegającym uszkodzeniu komórek przez wolne cząsteczki tlenu w środowisku. Może również pomóc naprawić wcześniejsze uszkodzenia i odnowić skórę. 

Olejek geranium. Naturalny olejek z geranium od dawna jest stosowany w aromaterapii z uwagi na właściwości łagodzące napięcie oraz cudowny kwiatowo – ziołowy zapach podobny do różanego. Geranium ma właściwości przeciwzapalne i przeciwskurczowe, a także wspiera nas na poziomie emocjonalnym, ponieważ promuje stabilność i równowagę. Używany jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi, oraz w preparatach regenerujących dla skóry uszkodzonej, przesuszonej. Wzmacnia tkankę łączną.

Olejek eteryczny z paczuli jest szeroko stosowany w aromaterapii oraz perfumerii z uwagi na swoje właściwości łagodzące emocje oraz przeciwzapalne a także cudowny ziemisty aromat połączony ze świeżymi słodko – korzennymi tonami. W aromaterapii uważa się, że wdychanie aromatu paczuli przekazuje informacje do regionu mózgu odpowiedzialnego za kontrolowanie emocji. Ma działanie antyseptyczne: to jedna z najsilniejszych właściwości paczuli. Właściwości antyseptyczne olejku paczulowego wynikają z jego zdolności do niszczenia lub hamowania wzrostu drobnoustrojów, takich jak bakterie, grzyby i wirusy. Pomaga łagodzić stany depresyjne: może pomóc w łagodzeniu stanów depresyjnych ze względu na swoje właściwości relaksujące i uspokajające. Jest to spowodowane obecnością składników chemicznych, takich jak patchouliol, które działają na układ nerwowy, zmniejszając stres i napięcie emocjonalne. Olejek paczulowy może również poprawić nastrój i pomóc w redukcji objawów lęku. Jego właściwości uspokajające i kojące mogą pomóc w łagodzeniu nerwowości i napięcia, co przyczynia się do poprawy samopoczucia. Istnieją badania naukowe sugerujące, że olejek paczulowy może wpłynąć na poziom hormonów stresu, takich jak kortyzol.

Olejek Ylang Ylang posiada Właściwości relaksacyjne, które mogą pomóc w zmniejszeniu napięcia i stresu. Badania wykazały, że inhalacja olejku ylang ylang może pomóc w obniżeniu poziomu kortyzolu, hormonu stresu, który jest odpowiedzialny za wiele negatywnych skutków stresu na organizm. Dlatego może być on szczególnie korzystny dla osób z wysokim poziomem kortyzolu, które doświadczają chronicznego stresu. Właściwości antyoksydacyjne, które pomagają w ochronie przed stresem oksydacyjnym. Stresem oksydacyjnym nazywamy proces uszkodzenia komórek organizmu przez wolne rodniki, co może prowadzić do wielu chorób i stanów zapalnych. Zawiera on związki chemiczne o działaniu antyoksydacyjnym, które pomagają w ochronie organizmu przed tego rodzaju stresem. Wspiera i odżywia skórę Jednym z najstarszych i najpopularniejszych zastosowań tego olejku jest stosowanie go na skórę w celu zachowania blasku i zapobiegania oznakom starzenia. Badania pokazują, że zawiera wysoki procent terpenoidów. Wyizolowane pochodne terpenoidów wykazują obiecujące wyniki jako naturalne środki terapeutyczne w leczeniu wielu chorób skóry. Dzięki swoim właściwościom antyseptycznym, przeciwbakteryjnym, przeciwzapalnym i przeciwłojotokowym, olejek skutecznie poprawia wygląd skóry, oczyszcza pryszcze i pomaga w zwalczaniu problemów skóry.

Benzoes - żywica balsamiczna, działa ściągająco, przeciwzapalnie i homeostatycznie. Styrakowiec ma wspaniałe właściwości  pielęgnacyjne skórę i lecznicze na rany i dlatego może być, obok  tradycyjnej pielęgnacji być także użytym  w produktach pielęgnacyjnych przy wypryskach, przebarwieniach i ranach. Również popękana skóra może korzystać z jego właściwości. Żywica benzoesowa nie tylko przepięknie pachnie wanilią Bourbon, ale również wzmacnia zapach i utrwala go. 

Pojemność 15ml

Trwałość - 18 miesięcy

Opakowanie airless

Skład/INCI: Padus Avium Flower/Fruit Water, Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil, Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil, Glycerin, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate (and) Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Squalane, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Potassium Azeloyl Diglycinate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol Acetate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Magnesium Sulfate, Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Ubiquinone, Amyris Balsamifera Bark Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil, Benzoe Styrax Tonkinensis Extract, Cananga Odorata Flower Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Symphytum Officinale Root Extract

34
20 Przedmioty